Competiția Straja MTB Enduro se va desfășura pe 6 segmente de traseu care vor reprezenta 6 probe speciale. Descarcă de aici trackurile pentru trasee!

Prima probă specială (PS 1) își are startul în zona Vf. Mutu și presupune parcurgerea unei poteci de aproximativ 1,3 km lungime, până la punctul de finish. Urmează o zonă de push bike pentru a ajunge la startul PS 2, de unde se va străbate un nou traseu cu o lungime aproximativă de 2,5 km, care va aduce concurenții înapoi la Terasa Montana.

 

De aici, următoarele 4 probe speciale se desfășoară pe traseele Baloo și Lupilor, care vor fi împărțite în două.

Astfel, PS3 începe de la cusca ursului Baloo și va străbate prima jumătate a traseului Baloo, ce se întinde pe 1,9 km. De aici, concurenții vor ieși la drumul asfaltat (unde vor găsi un punct de alimentare) și vor pedala pe acesta până se vor întoarce la startul general. În continuare, participanții se vor îndrepta spre PS 4, care se întinde pe prima jumătate a traseului Lupilor, pe o lungime de aproximativ 1,8 km. Ulterior, se face retragerea la punctul de alimentare de la drumul asfaltat și trasferul spre PS 5, cu o distanță de parcurs de 1,2 km, mai precis, a doua jumătate a traseului Baloo. Ajunși în zona de finish a acestui segment, concurenții vor ieși din nou la drumul asfaltat, pe care îl vor pedala până la punctul de alimentare, de unde vor fi îndreptați spre startul PS 6, a doua jumătate a traseului Lupilor, ce se desfășoară pe o distanță de 1,3 km.

Probele speciale și modul de parcurgere a acestora sunt redate în harta de mai jos:

Per total, intregul traseu cu tot cu zonele de transfer însumează aproximativ 24 de km lungime și în jur de 1000 m diferență de nivel.